Persoonlijke ontwikkeling

Waarmee wil jij aan de slag?

Wil je meer weten over waar we je bij kunnen helpen, lees dan verder.
En weet: als jouw hulpvraag niet specifiek door ons als voorbeeld wordt genoemd, ben je ook welkom! 
Je uitdaging of vraag kan groot zijn of klein

Mentale gezondheid

Ook je brein en geest hebben liefde nodig. Door mentale ontspanning, mindfulness en meditatie bevorder je jouw mentale gezondheid. Soms kan het ook heerlijk zijn om echt even niets te hoeven van jezelf. Bij mentale gezondheid kijken we wat jou helpt om je mentaal fitter dan ooit te voelen. Hierbij kan ook de omgeving een belangrijke rol spelen, door bijvoorbeeld vaker in de natuur te zijn.

Talent ontwikkelen

Jij bezit van nature bepaalde talenten, maar ben jij je hier bewust van? Bij talent ontwikkelen is de eerste stap om je bewust te worden van jouw talenten! We weten vaak goed waar we niet goed in zijn, maar zijn ons minder bewust van onze talenten. Wanneer je weet waar je goed in bent, kun je deze skills ook op verschillende levensgebieden gaan inzetten.

Sociale vaardigheden

In je studietijd kom je veel nieuwe mensen tegen, soms kan het best lastig zijn om je in verschillende omgevingen van je beste kant te laten zien. Sociale vaardigheden helpen je om in contact te komen met mensen. Daarnaast helpen sociale vaardigheden je ook om je bestaande vriendschappen en relaties te versterken. Door je emoties te leren uiten, je mening te delen of feedback te geven versterk je jouw communicatie.

Fysieke gezondheid

Naast het studeren, de feestjes en examenstress is het belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Gezonde voeding, voldoende beweging en lichamelijke ontspanning helpen je om vitaal te blijven. Soms kan het lastig zijn om een gezond voedingspatroon en regelmatig sporten ook daadwerkelijk vol te houden. We helpen je om gebalanceerde keuzes te maken en de lat vooral niet te hoog te leggen. Door realistische doelen te stellen behoud je een optimale fysieke gezondheid.

Zelfbewustzijn

Ben jij je bewust van je eigen identiteit? Ontwikkel je zelfbewustzijn en leer beter kennen wie je bent, wat je doet en hoe jij je voelt. Dit kan helpen om keuzes te maken die bij je passen. In een dynamische wereld waarin je studie vaak combineert met een bijbaantje en sociale contacten, is het des te belangrijker dat je leert om te kiezen voor dat wat je nodig hebt. Zelfbewustzijn gaat over het herkennen van je eigen voorkeuren, impulsen, gedachten en emoties. Een verhoogd zelfbewustzijn vergroot je mentale, emotionele, lichamelijk en spirituele gezondheid. Daarnaast sta je standvastiger in het leven en leer je om voor jezelf te kiezen.

Financiële ontwikkeling

Zijn je inkomsten al na een paar dagen op? Of heb je moeite om met jouw budget het einde van de maand te halen? Het leren omgaan met geld helpt je om meer controle te krijgen op je financiële situatie. Dit kan door het verbeteren van je administratie, meer overzicht te creëren en verantwoorde keuzes te leren maken. Daarnaast is het belangrijk om bewust te worden van de gevolgen van bepaalde keuzes. Studiefinanciering speelt hierbij een belangrijke rol in de levens van veel studenten. Het opbouwen van een schuld heeft gevolgen, zo kan het bijvoorbeeld leiden tot extra prestatiedruk of stress. Heb jij hier vragen over of wil je hulp bij het maken van belangrijke keuzes, dan staan we voor jou klaar.

Kun je hulp gebruiken
van een Siggie Studentencoach?