Onze aanpak

Hoe werkt Siggie?

Het proactief en oplossingsgericht aanpakken van uitdagingen zit ons in het bloed. We kijken niet naar wat niet werkt, maar naar wat wél werkt. Ons uiteindelijke doel is dat jij kunt vertrouwen op je eigen veerkracht, probleemloos kunt blijven studeren en kunt floreren in het leven!

Als coaches luisteren we niet alleen naar je verhaal, maar stellen we je ook vragen die je jezelf nog niet durfde te stellen. Bovendien bespreken we niet alleen de uitdagingen waar je voor staat: samen brengen we ook je persoonlijke talenten en kwaliteiten in kaart. Tijdens je coachingsessies leer je hoe je deze talenten en kwaliteiten kunt inzetten om verschillende (toekomstige) uitdagingen aan te gaan en meer veerkracht te ontwikkelen. De methoden die we gebruiken om dit te bereiken zijn gebaseerd op een combinatie van traditionele en moderne psychologie en de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen.

Opstart

Ben je er inmiddels van overtuigd dat Siggie jou verder kan helpen? Meld je dan aan via dit formulierZodra we jouw aanmelding hebben verwerkt, nemen we binnen 2-3 werkdagen contact met je op.

We plannen dan het kennismakingsgesprek met de coach. En je vult een behandelcontract en vragenlijst in. De coach sessies vinden plaats via videobellen in een online beveiligde omgeving.

Wat kun je verwachten tijdens de online coaching sessies

Het coachingstraject met jouw professionele Siggie-studentcoach bestaat uit vijf online sessies verspreid over ongeveer tien weken. Daarnaast krijg je toegang tot verschillende eHealth-programma’s die jou gedurende het hele proces ondersteunen.

Tijdens de eerste sessie leren jij en je coach elkaar beter kennen en bespreken we persoonlijk waar je op dit moment mee worstelt. Als duidelijk is voor welke uitdaging je staat, gaan jij en je coach je richten op de bruikbare kwaliteiten die je al bezit. De sessie eindigt met het formuleren van positieve doelen.

Tijdens de tweede sessie leer je meer over de krachten die je van nature bezit en koppel je deze aan je doelen. In de derde en vierde sessies ga je oplossingsgericht aan de slag met je doelen, waarbij je ook eHealth-programma’s gaat inzetten. Deze programma’s bevatten oefeningen gebaseerd op (positieve) cognitieve gedragstherapie en positieve psychologie. Tijdens je vijfde en tevens laatste sessie rond je samen met je coach het traject af, bespreek je de behaalde resultaten en evalueer je het doorlopen traject.

Kun je hulp gebruiken
van een Siggie Studentencoach?