Onze aanpak

Gebruikmaken van een proactieve en oplossingsgerichte benadering om uitdagingen aan te pakken zit in ons bloed. Wij leggen de focus dus niet op wat niet werkt, maar op wat wél werkt. Ons uiteindelijke doel is namelijk om ervoor te zorgen dat jij durft te vertrouwen op jouw eigen veerkracht, je jouw studietraject weer aankunt en floreert in het leven!

Als coaches luisteren we niet alleen naar wat je zegt, maar stellen we ook vragen die jij jezelf nog niet hebt durven stellen. Daarnaast doen we meer dan alleen het bespreken van de uitdagingen waar jij tegenaan loopt: we brengen ook jouw persoonlijke talenten en kwaliteiten in kaart. Gedurende de coachingsessies leer je hoe je deze kunt inzetten voor het beter omgaan met verschillende uitdagingen en om meer veerkracht te ontwikkelen. De methoden die we hiervoor gebruiken zijn een combinatie van traditionele psychologie en moderne psychologie, en tevens gebaseerd op de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen.  

Aan de slag!

Ben je inmiddels ervan overtuigd dat Siggie jou verder kan helpen? Meld je dan aan via dit formulier. Zodra we jouw aanmelding hebben verwerkt, ontvang je van ons een e-mail met inloggegevens voor ons communicatieplatform, Gezonde Boel. Voordat we jouw eerste afspraak inplannen, is het nodig dat je officieel instemt met het ontvangen van onze coaching middels het ondertekenen van een behandelcontract. Daarnaast ontvang je enkele vragenlijsten om in te vullen, zodat we een duidelijke eerste indruk kunnen krijgen van jou en de uitdagingen waarmee je momenteel worstelt.

Alles ingevuld? Dan plannen we het kennismakingsgesprek. Dit gesprek en de overige sessies vinden plaats middels videobellen in Gezonde Boel. Aan het eind van elk gesprek plannen we direct jouw volgende sessie in.  

Hoe ziet het coachingstraject eruit? 

Het coachingstraject met jouw professionele Siggie studentencoach bestaat uit vijf online sessies verspreid over ongeveer tien weken. Daarnaast maken we gebruik van verschillende e-health modules waarmee jij zelf aan de slag kunt gaan op je eigen gemak. Tijdens de eerste sessie maken we kennis met elkaar en horen we graag van jou persoonlijk waarmee je worstelt. Als helder is met welke uitdaging jij te maken hebt, kijken we naar relevante kwaliteiten die jij in huis hebt. We sluiten de sessie af met het formuleren van positieve doelstellingen.

Tijdens de tweede sessie ontdekken we welke sterke kanten jij van nature bezit en koppelen we deze aan de positieve doelstellingen. In de derde en vierde sessie gaan we oplossingsgericht aan de slag met de doelen die jij wilt behalen, waarbij we o.a. gebruikmaken van e-health modules. Deze modules bevatten oefeningen vanuit de (positieve) cognitieve gedragstherapie en positieve psychologie. In de vijfde en tevens laatste sessie ronden we samen het traject af. We bespreken de behaalde resultaten en evalueren jouw doorlopen traject.  

Loop jij vast en kun je hulp gebruiken
van een Siggie Studentencoach?