Onze coaches

Leer de Siggie coaches kennen

Iedere coach heeft een eigen verhaal.
Joost Stoelhorst - Siggie coach

Joost

Psycholoog

Ik begon als student vol enthousiasme, wilde plannen en ambitie om er een hele mooie tijd van te maken. Helaas werd ik in mijn eerste jaar geconfronteerd met een heftig ongeluk in mijn familie, waardoor ik weer thuis moest wonen om het gezin te ondersteunen en het bedrijf van mijn ouders te redden. Mijn resultaten op de universiteit vielen erg tegen en ik dreigde van school gestuurd te worden. Ik heb in die tijd hulp gezocht om naast de zorg voor mijn familie ook mijn eigen dromen waar te kunnen maken.

Ik vond uiteindelijk de hulp die ik nodig had en door middel van de juiste kennis en vaardigheden, leerde ik omgaan met deze moeilijke situatie. Ook leerde ik om balans te vinden tussen de hulp aan mijn ouderlijkgezin en de tijd die ik nodig had voor mijn eigen studie. Ik heb tijdens de periode mogen ervaren hoe waardevol het is om als student gehoord en geholpen te worden, in een periode waarin er van alles op je af komt.

Gelijkwaardig, oprecht, confronterend en persoonlijk.

Sporten, gitaren, boeken, goede gesprekken en een lekker glas wijn.

Dominique

Psycholoog

Als student heb ik gemerkt hoe belangrijk het is om ondersteuning te krijgen in een moeilijke tijd. Gedurende mijn studie, nam naast studeren, een leven opbouwen en werken, ook de ziekte van mijn moeder een grote plek in in mijn leven. Ik merkte dat dit op sommige momenten moeilijk samenging met alles wat er moest gebeuren voor mijn studie. Na het overlijden van mijn moeder, heb ik bewust besloten even wat ruimte te nemen en een pauze te nemen van studeren. Het was simpelweg te veel. Het tempo van de studie lag te hoog voor alles wat ik emotioneel aan het doormaken was. Ditzelfde heb ik zien gebeuren bij studenten toen ik werkte als docent en tutor op de universiteit.

Ik heb geleerd hoe er ruimte mag zijn, of dat je ruimte mag maken, voor het leven. En het leven bestaat niet alleen uit studeren. Als mens hebben we ons allemaal te verhouden tot gebeurtenissen die bij het breekbare karakter van het leven horen. Ik denk dat het op die momenten belangrijk is dat mensen er voor je zijn. Er zijn betekent voor mij: geduld hebben, op komen dagen, me niet laten afschrikken, zodat de ander tevoorschijn kan komen. En langzaam weer tot bloei kan komen, zoals Rupi Kaur omschrijft in deze passage van een gedicht.

think of those flowers you plant

in the garden each year

they will teach you

that people too

must wilt

fall

root

rise

in order to bloom

Empathisch, open, procesbegeleidend, persoonlijk, inspirerend. 

Poëzie, goede gesprekken, arthouse films, fotograferen, planten en het bijdragen aan een wereld met meer compassie voor elkaar en de aarde waarop we leven.  

Elise Delmee - studentcoach

Elise

Psycholoog

In mijn studententijd kreeg ik net als vele andere studenten te maken met de maatregelen als gevolg van het coronavirus. Ik weet hoe het voelt om ineens volledig te moeten studeren op afstand, zonder je medestudenten in de collegezaal en meetings in de bibliotheek. Ook kreeg ik als student te maken met de veranderingen in het studiefinancieringsstelsel en heb ik ervaren hoe de woningnood onder studenten heerst. Studeren in een stad brengt nieuwe uitdagingen met zich mee: veel zelfstandigheid in het studeren, een bijbaantje, wellicht op kamers en nieuwe mensen leren kennen.
In deze periode van identiteitsontwikkeling is het heel menselijk dat je moeite zou kunnen ervaren op verschillende levensgebieden. Daarnaast kunnen onverwachts ingrijpende life events plaatsvinden die je emotioneel raken. Graag zou ik je willen helpen om je weer volledig in je innerlijke kracht te zetten. Ik wens je een mooie studententijd toe waarin je kan genieten en jezelf gelukkig voelt.

De levenswijsheden die mij in het bijzonder aanspreken:

‘Change your thoughts and you’ll change your world’

‘Life is a mountain. Your goal is to find your path, not to reach the top’

Open-minded, behulpzaam, empathisch, aanmoedigend, optimistisch, rustgevend.

Tijd met vrienden doorbrengen, diepgaande gesprekken, sporten, muziek en op reis gaan naar prachtige landen.

Franka

Psycholoog

Tijdens mijn studententijd ontdekte ik dat persoonlijke ontwikkeling mijn passie is. Vanuit deze passie probeerde ik mezelf constant uit te dagen, door bijvoorbeeld mijn studie te combineren met verenigingen, bijbaantjes, en avonturen in het buitenland als backpacker, student en vrijwilliger. De uitdagingen wisselde ik af met momenten van stilte en reflectie. Zo besefte ik uiteindelijk dat de grootste uitdagingen vaak heel dichtbij te vinden zijn, in de relatie met jezelf. Met alles wat er op je afkomt als student, wordt er van je gevraagd jezelf goed te kennen: je behoeften, interesses, waarden, talenten, prioriteiten en grenzen. Tijdens dit ontwikkelingsproces hielp het mij om mezelf te beschouwen als leerling van het leven, waarbij ik – met wisselend succes – iedere ervaring begon te verwelkomen als ontwikkelingsmogelijkheid. Deze visie hielp me met name wanneer ik het moeilijk had, zoals toen mijn relatie van vijf jaar eindigde, COVID uitbrak en mijn ouders scheidden. Inmiddels koester ik deze fases, omdat ze me veel zelfinzicht hebben gegeven. Ik leerde belangrijke lessen op het gebied van zelfacceptatie, eigenwaarde, kwetsbaarheid en zelfcompassie. Nu ik afgestudeerd ben, wil ik vanuit mijn passie graag van betekenis zijn voor anderen. Als coach hoop ik bij te dragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling, door een veilige omgeving te scheppen waarin we samen stil staan bij wat er leeft in jouw hoofd en hart. En wie weet komt er dan ooit een dag waarop je de moeilijke fase waar je nu in zit zult koesteren, vanwege de waardevolle lessen die je leerde en de moed die je daarbij toonde.

Grootsheid

De moed om zekerheden te bevragen
Moeilijke dingen aan te gaan
Iets niet te weten, te erkennen
Iets niet te kunnen, toe te staan

De moed om kwetsbaarheid te tonen
Het laten zien van angst en pijn
Het vinden van de grootsheid
In het durven klein te zijn

Anneko

Warm, Oprecht, Verhelderend, Direct

Het ontdekken van nieuwe plekken, mensen en ervaringen. Inspirerende podcasts, boeken en gesprekken over de kunst van het leven, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. De zon op mijn gezicht.

Loop jij vast en kun je hulp gebruiken
van een Siggie Studentencoach?