Onze coaches

De coaches van Siggie zijn onderdeel van Vitalmindz. Bij Vitalmindz werkt een divers team van psychologen met een uiteenlopende achtergrond. Al onze Siggie coaches zijn wetenschappelijk opgeleid, bekend met de doelgroep en werken allemaal met Siggie’s specifieke aanpak gebaseerd op de positieve psychologie. Elke coach van Siggie hecht waarde aan onze doeltreffende aanpak voor studenten. En uiteraard maakt ieder op zijn manier óók persoonlijk een verschil. 

Twee van onze studentcoaches – Dominique en Joost – introduceren zichzelf en delen graag hoe zijn hun rol benaderen:

Joost Stoelhorst - Siggie coach

Joost

Psycholoog

Ik begon als student vol enthousiasme, wilde plannen en ambitie om er een hele mooie tijd van te maken. Helaas werd ik in mijn eerste jaar geconfronteerd met een heftig ongeluk in mijn familie, waardoor ik weer thuis moest wonen om het gezin te ondersteunen en het bedrijf van mijn ouders te redden. Mijn resultaten op de universiteit vielen erg tegen en ik dreigde van school gestuurd te worden. Ik heb in die tijd hulp gezocht om naast de zorg voor mijn familie ook mijn eigen dromen waar te kunnen maken.

Ik vond uiteindelijk de hulp die ik nodig had en door middel van de juiste kennis en vaardigheden, leerde ik omgaan met deze moeilijke situatie. Ook leerde ik om balans te vinden tussen de hulp aan mijn ouderlijkgezin en de tijd die ik nodig had voor mijn eigen studie. Ik heb tijdens de periode mogen ervaren hoe waardevol het is om als student gehoord en geholpen te worden, in een periode waarin er van alles op je af komt.

Gelijkwaardig, oprecht, confronterend en persoonlijk.

Sporten, gitaren, boeken, goede gesprekken en een lekker glas wijn.

Dominique

Psycholoog

Als student heb ik gemerkt hoe belangrijk het is om ondersteuning te krijgen in een moeilijke tijd. Gedurende mijn studie, nam naast studeren, een leven opbouwen en werken, ook de ziekte van mijn moeder een grote plek in in mijn leven. Ik merkte dat dit op sommige momenten moeilijk samenging met alles wat er moest gebeuren voor mijn studie. Na het overlijden van mijn moeder, heb ik bewust besloten even wat ruimte te nemen en een pauze te nemen van studeren. Het was simpelweg te veel. Het tempo van de studie lag te hoog voor alles wat ik emotioneel aan het doormaken was. Ditzelfde heb ik zien gebeuren bij studenten toen ik werkte als docent en tutor op de universiteit.

Ik heb geleerd hoe er ruimte mag zijn, of dat je ruimte mag maken, voor het leven. En het leven bestaat niet alleen uit studeren. Als mens hebben we ons allemaal te verhouden tot gebeurtenissen die bij het breekbare karakter van het leven horen. Ik denk dat het op die momenten belangrijk is dat mensen er voor je zijn. Er zijn betekent voor mij: geduld hebben, op komen dagen, me niet laten afschrikken, zodat de ander tevoorschijn kan komen. En langzaam weer tot bloei kan komen, zoals Rupi Kaur omschrijft in deze passage van een gedicht.

think of those flowers you plant

in the garden each year

they will teach you

that people too

must wilt

fall

root

rise

in order to bloom

Empathisch, open, procesbegeleidend, persoonlijk, inspirerend. 

Poëzie, goede gesprekken, arthouse films, fotograferen, planten en het bijdragen aan een wereld met meer compassie voor elkaar en de aarde waarop we leven.  

Kun je hulp gebruiken
van een Siggie Studentencoach?