Floreren

Een tuin vol onkruid kun je helemaal onkruidvrij maken, maar heb je dan een mooie tuin? Je voelt hem misschien al aan, maar daar stopt het niet. Het poten van zaadjes, planten, bomen en bloemen maakt de tuin mooi en geeft kleur aan je tuin. Wij denken dat iedereen talenten en krachten bezit om niet alleen klachtenvrij te zijn, maar om ook tot bloei te komen. Het werken aan dingen die je in de weg staan is belangrijk. Toch is het minstens zo belangrijk om ook te ontdekken wat je talenten zijn, zodat je deze kunt inzetten om te gaan bloeien.   

Welbevinden vs. klachten  

Geestelijke gezondheid en welbevinden is veel meer dan de afwezigheid van klachten. Je kunt volledig klachtenvrij zijn en toch een lage mate van welbevinden ervaren. Andersom kan het zijn dat je last hebt van verschillende klachten, maar je toch een hoge mate van welbevinden ervaart. We vinden het daarom belangrijk om naast de klachten ook te kijken naar aspecten die je leven waarde geven. Het benutten van je kwaliteiten en jezelf ontwikkelen verhoogt je welbevinden en zorgt er daarnaast voor dat je beter om kan gaan met moeilijke situaties. Door het gebruik van de meest recente ontwikkelingen en invloeden uit de moderne psychologie, is ons doel niet alleen het verlagen van klachten, maar ook het verhogen van welzijn.   

Kom tot bloei!  

Samen met jou willen we opzoek gaan naar wat jouw unieke talenten zijn. En wees gerust: iedereen heeft talenten en krachten, ook jij! Het bewust worden van je talenten en krachten is een belangrijke eerste stap – herken en erken waar jij goed in bent. Vervolgens leer je hoe je deze talenten in kunt zetten in het dagelijks leven. Het optimaal benutten van je talenten zorgt er ook voor dat je beter om kunt gaan met tegenslagen. Ben jij benieuwd wat jouw unieke krachten zijn en wil je deze optimaal benutten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! 

Kun je hulp gebruiken
van een Siggie Studentencoach?